Agenda

 • Leefstijl geneeskunde-kiezen voor jezelf en voor de wereld za 6 feb 2021, 09:00 - 12:00 uur

  Wat maakt dat wij niet met z’n allen gaan voor het ogenschijnlijk makkelijk te behalen rendement van een gezonde leefstijl?

  Tijdens deze conferentie verkennen we met en leren we van elkaar hoe we persoonsgerichte leefstijlverbetering en preventie vanuit verschillende werkgebieden en invalshoeken vorm kunnen geven. En ook hoe we impulsen kunnen geven aan wat in deze tijd sociaal en cultureel noodzakelijk lijkt voor het behoud en de verbetering van een gezonde leefomgeving.

  De volgende vragen staan hierbij centraal:

  • Waar vind ik de motivatie om mijn leefstijl te veranderen?
  • Wat wordt of is er vanuit de (antroposofische) gezondheidszorg ontwikkeld m.b.t leefstijlthema’s als preventie, gezondheid, beweging, ademhaling, slaap, voeding, stress, en duurzame gedragsverandering?
  • Hoe draag ik als professional bij aan duurzaam veranderen?

  Naast de zorg komen ook gezond makende vormen van onderwijs en landbouw aan bod. Er zijn inspirerende bijdragen, boeiende sprekers en werkgroepen waar je ideeën opdoet en praktische handvatten uitwisselt voor je werk en leven.

  DAT IS GOED VOOR JEZELF & VOOR DE WERELD! 

  De voorbereidingsgroep:
  Erik Baars, Manfred Flessner, Sonja van Hees, Jean­-Luc Pylyser, Christina van Tellingen en Emma Vink

  Een online conferentie voor medewerkers uit de gezondheidszorg, landbouw, onderwijs en overige geinteresseerden in leefstijl(geneeskunde).

  Kosten: 25 euro

 • Hooggevoeligheid: is het aangeboren of wordt het ontwikkeld? do 18 feb 2021, 20:00 - 22:00 uur

  Lezing van dr. Zoltan Schermann

  Er lijken steeds meer mensen te zijn die een vorm van Hooggevoeligheid hebben. Er zijn mensen die dit gegeven kunnen inzetten als een talent. Er zijn ook mensen die er op verschillende manieren door gehinderd worden. Dit zie je ook bij kinderen optreden.
  Krijg je de Hooggevoeligheid mee met de geboorte of ontwikkel je dat? Wat maakt dat het bij de één een kracht is en bij de ander een hindernis? Kunnen we kinderen daar bij helpen?

  Entree : leden 5 euro, niet leden 7,50 ( alleen contante betaling)

  Als u zich vanavond als lid aanmeld dan betaalt u slechts 5 euro

  Informatie: henkwillemverboom@gmail.com

  Emmauskerk
  Jan van der Wegestraat 2
  5622 JS EINDHOVEN

  henkwillemverboom@gmail.com